Проєкт реалізовано за фінансової підтримки Українського культурного фонду
 
 

Презентація



Звичайно, всі ми пам’ятаємо перші дні війни – зачинені магазини, аптеки, жахливе відчуття власної безпомічності, розгубленості, розпачу... Тисячі людей намагалися виїхати на безпечну територію, з різних причин залишаючи у місті хворих, старих. Без нагляду лишилися сотні домашніх тварин, кинутих господарями. А ті, хто були сильні духом, йшли захищати Батьківщину, навіть не маючи елементарного спорядження. Держава не встигала й не була готовою закрити ці проблеми… І тоді перед цими викликами встала ціла армія волонтерів, людей абсолютно різного віку, статусу й професій, яких об’єднало бажання допомогти і тим, хто йшов захищати Україну, і тим, хто не міг потурбуватися про себе.  

Одним з найміцніших стовпів «залізобетонного Харкова» став потужний волонтерський рух, розгалужена нерозривна мережа «від серця до серця». Зрозуміло, що через постійну напругу, іноді й розчарування, наставало вигорання, погіршувався моральний і фізичний стан самих волонтерів. Про них думали в останню чергу – адже це вони були вічними «помогаторами»-рятівниками. Власне, заради того, щоб подбати про тих, хто від початку війни віддавав себе людям, і був створений проєкт «Вам, волонтери! Разом заради майбутнього».

 

Направлений він був на гармонізацію емоційного стану волонтерів засобами культури, привернення уваги суспільства до волонтерського руху в Україні та підняття морального духу волонтерів Харківщини.

 

Проєкт реалізовувався ГО «Агентство міжнародного співробітництва» за участі Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В.Лисенка / Схід Опера, Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, Центру для підтримки волонтерів і молоді #РАЗОМ (ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ДІЛОВИЙ КЛУБ "ПАРТНЕР") та Всеукраїнського проєкту «Заради майбутнього» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Дорогі учасники Конкурсу Лібретистів Рада Кураторів Резиденції напружено рахує голоси, і зараз ми готові надати шорт-лист претендентів. 

Кінцеві результати буде оголошено 23.07.2020.

Вітаємо фіналістів і всім бажаємо подальшого успіху! Нагадаємо, що загалом ми отримали 19 заявок від 18 авторів.

Шорт-ліст претендентів на участь у резиденції:

  • Анна Кисельова 
  • Вікторія Березка 
  • Георгій Беляєв 
  • Олег Астапов 
  • Олег Михайлов 
  • Ольга Мацюпа 
  • Тимофій Бінюков 
  • Юліта Ран
  • Яна Іваницька

PS: Дорогі конкурсанти усіх інших професій результати Рада Кураторів Резиденції оголосить 24.07.2020!

Контакти

ДП «Харківський Національний Академічний Театр Опери та Балету ім.М.В.Лисенка»/ Схіd OPERA

61 000, вул.Сумська,25, Харків, Україна

skhidopera.com

skhidopera-hub.com

e-mail: info@skhidopera-hub.com